BLOG BEMUTATÁSA

Szeretettel köszöntöm látogatóimat!Karácsonnyal kapcsolatos témával foglalkozik oldalam.Saját szerkesztésű képeslapok,melyek elküldhetőek,az oldalsávon található képre kattintva képeslapküldő oldalamról.Ezenkívül,mesék,ünnepi receptek,karácsony eredete,a szenteste története.
A bejegyzések menüpont alatt találhatóak,kellemes időtöltést kívánok.Az oldal szerkesztője Anikó


CHAT -BOX Rövid üzeneteknek


2010. június 20., vasárnap

Karácsonyi rakott pulykaérmék

Hozzávalók
kb. 60 dkg pulykaérem (pulykamedalion néven kapható) só őrölt fekete bors 20-20 dkg pulykamáj és csiperke 1 csokor petrezselyem 1 közepes vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 tojás 3 evőkanál zsemlemorzsa fél kiskanál morzsolt kakukkfű 15 dkg pulykasonka 2 dl tejföl 15 dkg reszelt sajt a tepsi kikenéséhez: 2 evőkanál olaj

A húsérméket kiverjük, esetleges inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy akkora kiolajozott, tűzálló tálba fektetjük, amekkorába pontosan belefér. A pulykamájat a tisztított gombával, petrezselyemmel, hagymával, fokhagymával ledaráljuk. Egy tojással és a zsemlemorzsával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük. A masszát a húsra halmozzuk, a sonkaszeletekkel befedjük. A tejfölt a sajt kétharmadával és egy tojással összekeverjük, a rakottasra kenjük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Ekkor a többi sajtot rászórjuk, és még 10 percig sütjük. Pirított burgonyával adjuk asztalra.
Elkészítési idő: 1 óra 25 perc.
Egy adag: 637 kcal / 2663 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Etyeki Sauvignon Blanc'99.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése