BLOG BEMUTATÁSA

Szeretettel köszöntöm látogatóimat!Karácsonnyal kapcsolatos témával foglalkozik oldalam.Saját szerkesztésű képeslapok,melyek elküldhetőek,az oldalsávon található képre kattintva képeslapküldő oldalamról.Ezenkívül,mesék,ünnepi receptek,karácsony eredete,a szenteste története.
A bejegyzések menüpont alatt találhatóak,kellemes időtöltést kívánok.Az oldal szerkesztője Anikó


CHAT -BOX Rövid üzeneteknek


2010. június 20., vasárnap

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Hozzávalók (6 személyre)
8 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 25 dkg édes gesztenye- massza 1 csomag vaníliás cukor 0,5 dl rum 10 dkg mazsola

A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, a villával összetört gesztenyemasszát hozzáadjuk, és 1-2 percig főzzük. A tűzről lehúzva vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. Rumba áztatott mazsolával (legjobb, ha egy napig előtte érlelődik) megszórva, juharsziruppal vagy karamellal "pettyegtetve", melegen vagy jégbe hűtve kínáljuk.
Elkészítési idő: 15 perc.
Egy adag: 483 kcal / 2019 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Tokaji hárslevelű '2000).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése