BLOG BEMUTATÁSA

Szeretettel köszöntöm látogatóimat!Karácsonnyal kapcsolatos témával foglalkozik oldalam.Saját szerkesztésű képeslapok,melyek elküldhetőek,az oldalsávon található képre kattintva képeslapküldő oldalamról.Ezenkívül,mesék,ünnepi receptek,karácsony eredete,a szenteste története.
A bejegyzések menüpont alatt találhatóak,kellemes időtöltést kívánok.Az oldal szerkesztője Anikó


CHAT -BOX Rövid üzeneteknek


2009. augusztus 5., szerda

Karácsonyi kuglóf

Karácsonyi kuglóf
Hozzávalók:

50 dkg finomra őrölt közönséges búza vagy tönkölybúza
1 citrom reszelt héja
¼-ed kávéskanál vanília
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál fahéj
4 dkg élesztő
1/3 liter tej
10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
3 db tojás (szoba hőmérsékletű)
12 dkg méz
5 dkg datolya
5 dkg cukrozott citromhéj
5 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg vagdalt dió
5 dkg vagdalt mandula
2 evőkanál olvasztott vaj
kókuszreszelék
szezámmag

A búzát elkeverjük a reszelt citromhéjjal, a vaníliával, a fahéjjal és a szegfűszeggel.
Az élesztőt langyos vízben feloldjuk, majd a margarinnal, tojással és a mézzel együtt hozzáadjuk a liszthez. Kézi turmixgéppel lágy tésztává dolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen egy órán át pihentetjük.
Ezután a turmix géppel még egyszer átdolgozzuk és közben hozzáadjuk az apróra vagdalt datolyát, diót, citromhéjat, narancshéjat és mandulát.
Nincs más hátra minthogy a kuglófsütő formát kizsírozzuk, szezámmaggal meghintjük és végül beleöntjük a tésztát. Újra 35-40 percig meleg helyen pihentetjük. Legvégül a formát a hideg sütőbe tesszük, és 200ºC-on 50-60 percig sütjük. Ha kész, fémrácsra borítjuk, még melegen megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk kókuszreszelékkel, de tetszés szerint díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése