BLOG BEMUTATÁSA

Szeretettel köszöntöm látogatóimat!Karácsonnyal kapcsolatos témával foglalkozik oldalam.Saját szerkesztésű képeslapok,melyek elküldhetőek,az oldalsávon található képre kattintva képeslapküldő oldalamról.Ezenkívül,mesék,ünnepi receptek,karácsony eredete,a szenteste története.
A bejegyzések menüpont alatt találhatóak,kellemes időtöltést kívánok.Az oldal szerkesztője Anikó


CHAT -BOX Rövid üzeneteknek


2009. augusztus 5., szerda

Diós mákos kiflik

Diós és mákos kiflik

Hozzávalók:
A kelt tésztához: 150 g liszt, 150 g HAAS étkezési keményítő, 4 g szárított élesztő, 1/8 liter tej, 50 g vaj, 30 g méz vagy cukor, 1 tojás, 1 csipetnyi só.
A töltelékhez: 1/8 liter tej, 150 g darált dió vagy mák, 30 g méz vagy cukor, kevés reszelt citromhéj.
A díszítéshez: 1 tojássárgája, mák vagy dió.

Elkészítés: A lisztből, az ékezési keményítőből, az élesztőből, a langyos tejből, a vajból, a mézből, a tojássárgájából és a csipetnyi sóból laza tésztát keverünk. Jól átdolgozzuk, majd kendővel befedve 20 percig kelni hagyjuk. A töltelékhez felforraljuk a tejet, hozzákeverjük a mézet vagy cukrot, a mákot vagy diót és a reszelt citromhéjat, majd még egyszer felforraljuk az egészet. A tésztát 10 egyforma darabra osztjuk, golyókat formálunk, majd kinyújtjuk őket. Mindegyikre adunk a töltelékből. Majd összesodorjuk, és kiflikké formázzuk. Kizsírozott sütőlapra tesszük, megkenjük tojássárgájával, és 20 percig állni hagyjuk. Még egyszer megkenjük, mákkal vagy apróra vágott dióval megszórjuk és 190 fokon kb. 12 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése