BLOG BEMUTATÁSA

Szeretettel köszöntöm látogatóimat!Karácsonnyal kapcsolatos témával foglalkozik oldalam.Saját szerkesztésű képeslapok,melyek elküldhetőek,az oldalsávon található képre kattintva képeslapküldő oldalamról.Ezenkívül,mesék,ünnepi receptek,karácsony eredete,a szenteste története.
A bejegyzések menüpont alatt találhatóak,kellemes időtöltést kívánok.Az oldal szerkesztője Anikó


CHAT -BOX Rövid üzeneteknek


2009. augusztus 5., szerda

Diós mákos beigli

Diós és mákos bejgli

Hozzávalók:
75 dkg liszt
35 dkg vaj vagy margarin
késhegynyi só
4 tojássárgája
1 evőkanál cukor
7,5 dl langyos tejben
megfuttatott 1,5 dkg élesztő.
Töltelék:
25 dkg darált dió
1 dl tej
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
l citrom reszelt héja
késhegynyi őrölt fahéj
2-3 evőkanál baracklekvár
25 dkg őrölt mák
15 dkg porcukor
l citrom reszelt héja.

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, simára kidolgozzuk, és letakarva pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A 25 dkg darált diót leforrázzuk 1 dl tejjel felfőzött 15 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral. Reszelünk hozzá citromhéjat, beletesszük az őrölt fahéjat, a kifacsart citrom levét, adunk hozzá 2-3 evőkanál baracklekvárt vagy 2-3 hámozott, reszelt almát. A 25 dkg őrölt mákot 15 dkg cukorral édesített 2 dl tejben pár percig főzzük. Tűzről levéve belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, hozzákeverünk 10 dkg megmosott, puhára áztatott mazsolát, és ugyancsak reszelt almával lazítjuk. A pihentetett tésztát négybe vágjuk. A darabokat vékonyra és a tepsi hosszához mérve kinyújtjuk, megkenjük a diós, illetve a mákos töltelékkel, szorosan összesodorjuk, a gyengén megolajozott sütőlapra tesszük. Tetejét tojássárgájával megkenjük és előre bemelegített, de nem túl forró sütőben közepes lánggal aranybarnára sütjük. Amíg ki nem hűlt, ne mozdítsuk, mert törik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése